Hakan Başar (Piyano)

2004 doğumlu olup 8 yaşında piyanoya başlayan Hakan Başar, çalışmalarının ilk bölümünü Noah Baerman, Bill Cunliffe, Andy LaVerne, Andrew D. Gordon, Walter Norris, Bill Dobbins, Jeb Patton, David Berkman, Neil Olmstead, John Valerio, Clare Fisher gibi isimlerin müfredatıyla yaptıktan sonra Michel Petrucciani, Oscar Peterson, Keith Jarrett, Kenny Barron, Hank Jones,Bill Evans,Tommy Flanagan, Sonny Clark, Art Tatum, Scott Joplin, Chick Corea, Thelonious Monk caz piyano stillerinden esinlenerek çalışmalarına devam etti.

İlk konserini 10 yaşında veren Başar, sonrasında Türkiye’nin tüm elit caz festivallerinde yer aldı. 2018 yılında ise başta Ferit Odman olmak üzere; Halil Çağlar Serin, İmer Demirer ve Kağan Yıldız ile albüm kayıtlarını tamamladı. Akbank Sanat ve 26. İstanbul Caz Festivali konserlerinin ardından “On Top Of The Roof” isimli ilk albümü, 18 Ekim 2019’da İngiltere’de Ubuntu Music’ten çıktı ve tüm dünyaya dağıtıldı. 22 Ekim 2019’daki albüm lansman konserinden sonra Hakan, ilk yurt dışı deneyimini EFG London Jazz Festival ile yaşayarak Pizza Express Jazz Club Soho’da davulda Ferit Odman ve basta Halil Çağlar Serin ile sahne aldı. Konser tarihini de kapsayan 5-6 haftalık süreçte albüm parçaları, dünyanın en önemli caz radyolarından biri olan Jazz FM’de defalarca yayınlandı. Konser röportajı ise, Mike Collins tarafından London Jazz News adına yapıldı.

Halen öğrenimini bu sene başladığı ve ilk konserini verdiği Pera Güzel Sanatlar Lisesi’nde sürdüren Hakan Başar, çalışmalarına devam ediyor.