Defne Şahin (Vokal)

Berlin’de doğdu. Bir süre Barcelona ve Brezilya Salvador Bahia’da yaşadı. 2011 yılından 2012 yılı ortalarına kadar Berlin ve Istanbul arasında gidip gelen şarkıcı, besteci ve söz yazarı Defne Şahin, daha sonra New York’a taşındı. DAAD’nin ve Heinrich Böll Vakfının bursları ile Manhattan Müzik Okulu, Vokal Caz Performans dalından “Master of Music” derecesi ile mezun oldu. Avrupa, Brezilya, ABD ve Güney Afrika’da birçok caz kulübü ve festivalde konserler verdi.

İlk albümü Yaşamak “to live with the words of Nâzım Hikmet” başarılı bir kariyerin başlangıcı” olarak övüldü. Sanatçının geniş müzikal ufkunu yansıtan müzikal bir yolculuk niteliğindeki ikinci albümü Unravel, Arjantinli piyanist ve besteci Guillermo Klein tarafından New York’taki Sear Sound Studio’sunda kaydedildi. Defne Şahin bu albümde Guillermo Klein’ın bestelerinin yanı sıra, İngilizce sözleri kendisine ait olan bestelere de ilk kez yer verdi.

Çok yönlü ve yaratıcı bir sanatçı olarak uluslararası bir ünü hızla yayılan Defne Şahin; Avrupa, Brezilya, ABD ve Güney Afrika’da çok sayıda kulüp ve festivalde sahne aldı. Shai Maestro, Jay Clayton, Elias Stemeseder ve Joe Sanders gibi dünyanın dört bir yanından müzisyenlerle aynı sahneyi paylaştı. Berlin Senatosunun 2010 Ödülü ve Elsa Neumann Bursu dahil olmak üzere; şarkıcı, grup lideri ve besteci olarak sayısız ödül aldı. 26 Eylül 2018’de SAMM’s bistro sahnesinde Ankaralı cazseverler ile buluştu.

Web Sitesi:   http://www.defnesahin.com/tr/