Damla Güneş (Vokal)

ODTÜ mezunu Damla Güneş, müzik eğitimine 8 yaşında katıldığı Devlet Çoksesli Çocuk Korosunda başladı. 16 yaşında başladığı keman eğitimine Elşad Emrahlı ile devam etti. ABD’de University School of Milwaukee okul orkestrasında birinci keman olarak görev aldı; müzikal tiyatroya başladı. 2005 yılında orkestra üyesi ve oyuncu olarak The Compan Musicals – ODTÜ Müzikal Topluluğu’na katıldı. Lemur Sanat ve Stage on the Run gibi farklı müzikal toplulukları ile sahneye çıktı. Almanya’da düzenlenen 2009 Topper Awards’ta müzikal dalında En İyi Kadın Oyuncu ödülüne aday gösterildi.

2006 yılında vokal olarak katıldığı progresif rock grubu Timesailor ile çeşitli konserler verdi, 2011’de Once Upon a Time adıyla albüm çıkardı. Ankara’da Merve Erdal ve Duygu Yücesoy ile Dolce Caz Vokal Grubunu kurdu ve caz standartlarının yanı sıra ballad, bossa nova, gospel müziği ve müzikallerden parçaları koreografiler eşliğinde seslendirdi.

2004 yılından bu yana yer aldığı gösterilerde yönetmen, koreograf, sahne amiri, ışık sorumlusu, orkestra üyesi ve vokal olarak birçok görev üstlenen; caz standartlarının çok sesli aranjmanlarını orkestra eşliğinde yorumlayan; geniş repertuvarı ve enerjisi yüksek, keyifli caz performansları ile tanınan Damla Güneş konserlerine devam ediyor.