Ekin Cengizkan (Davul)

Ankara’da doğdu. Adana’da, 11 yaşında davul çalmaya başladı ve okul grupları ile sahneye çıktı. İstanbul’a taşındıktan sonra Selami Sevinç ile çalıştı. 2000 yılında Yıldız Teknik Üniversitesinde müzik eğitimine başladı. Üniversitede Şenol Küçükyıldırım ile çalıştı; çeşitli gruplarla çaldı. Kendi grubu Anima’yı kurdu, grubu ile çeşitli festivallerde çaldı. 2006’da ilk albümü Animasal’ı kaydetti. Caz festivallerinde, caz mekanlarında Önder Focan, Kerem Görsev, Sibel Köse, Selen Gülün gibi isimlerle aynı sahneyi paylaştı.

2008-2011 yılları arasında Berklee College of Music’te perküsyon eğitimi aldı. Jamey Haddad, Ian Froman, Terri Lyne Carrington, Dave Dicenso, Ralph Peterson, Jon Hazilla, Joe Galiota ile çalıştı. Berklee Başarı Ödülü,  Seçkin Öğrenci Ödülü ve Perküsyon Bölümü Başarı Ödülü aldı.

2011’den bu yana New York’ta yaşamakta ve çalmakta, kendi besteleri üzerinde çalışmakta olan; Türkiye’de albüm kayıtlarında yer alan Ekin Cengizkan; Michael Schiefel’s Istanbul Quartet bünyesinde Ankara’da, SAMM’s bistro’da sahne aldı.