Caz Derneğinin 20. yılında başlattığı ulusal proje Müzede Caz konserleri bu yıl da devam ediyor. 7 Aralık Perşembe akşamı Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesinde Can Tutuğ Trio Plays Monk ile, doğumunun 100. yılında caz tarihinin en önemli besteci ve piyanistlerinden Thelonious Monk; vibrafonist Can Tutuğ, trombonist Eren Akgün ve kontrbasçı Gökhan Över ile müziği, yapıtları ve anekdotlarıyla anılacak. Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi Ankara Kalesi Saat Kulesi karşısında, konser biletleri  biletix’te.

Caz Derneğinin Müzede Caz konserlerinden bir diğeri 15 Aralık 2017’de İstanbul Deniz Müzesinde gerçekleşecek. Lüksemburg Büyükelçiliği’nin desteği ile Türkiye’de ilk kez sahneye çıkacak olan Maxime Bender Trio, cazı müzenin tarihi ortamı ile birleştirecek. 

Caz Derneği (Jazz Society of Turkey)

1995 yılında bir grup cazsever önderliğinde kurulan Caz Derneği, festival ve konser düzenlemenin yanı sıra başarılı caz öğrencilerine burs sağlıyor, caz ustaları ile atölyeler yaparak genç müzisyenlerin kendilerini geliştirmeleri için altyapı hazırlıyor, genç caz grupların oluşumuna destek veriyor, sergiler düzenliyor. Ayrıca caz ile ilgili her türlü etkinliğe destek veriyor. Dernek, 1996 yılında ODTÜ Caz Günleri olarak başlayan, günümüzde Türkiye’nin en büyük müzik festivallerinden biri olan Ankara Uluslararası Caz Festivalini düzenliyor. Kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiği 500’ün üzerinde etkinlik ile, bir sahne performansı olan caza ülkemiz müziğinin de katkısını sağlıyor. Ankara Caz Festivali, Saklıkent Dünya Müzikleri Festivali, Cazlı Salılar, Ankara Palas Caz ve Dans Geceleri, Türk Caz Ustalarına Saygı Gecesi, Jazz Mix Culture ve Martfest ODTÜ kapsamındaki konserler Caz Derneğinin düzenlediği başlıca etkinlikler arasında yer alıyor. Pek çok etkinliğe öncülük eden Caz Derneği, Müzede Caz projesi ile müzelerde konser ve atölye çalışmaları gerçekleştiriyor. Proje, Kültür Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğünün destekleri, Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi işbirliği ile hayata geçirildi.