Pol Belardi (Gitar)

Lüksemburg’un Tetange adlı küçük bir kasabasında doğdu. Yerel okullardaki eğitim yıllarında klasik orkestrada ve rock grubunda klasik perküsyon, piyano, davul çaldı. Brüksel ve Amsterdam’da okudu; 2014‘te bas gitar dalında yüksek lisansını tamamladı. Avrupa’nın çeşitli gruplarında çaldı, projeler geliştirdi. Lüksemburg’un Avrupa’nın en önemli caz sahnelerinden biri olmasında önemli rol oynadı.

Müzisyenlerin kendi farklı yaklaşımlarına sahip olduğu; klasik ve caz eğitimlerinden yararlandıkları; pop, rock, hip-hop ve elektronik müziğe kadar uzanabildikleri; Pol Belardi’nin bestelerini modern doğaçlamalarla yorumlayan modern caz dörtlüsü Pol Belardi’s Force’u kurdu. 2017‘de çıkan son albüm Creation/Evolution, modern caz formatında, tamamen doğaçlamalı deneysel bir çalışma olarak müzik tarihine geçti.

Grubun basçısı ve kompozitörü olan multi-enstrümantalist sanatçı; piyano, vibrafon ve davul da çalıyor. Lüksemburg müzik okullarında öğretim görevlisi olarak çalışıyor, radyo programı yapıyor. Birçok ödülün de sahibi olan Pol Belardi, grubu ile birlikte, 21. Uluslararası Ankara Piyano Festivali kapsamında Ankara’ya geldi ve SAMM’s bistro sahnesinde çaldı.