Rémi Panossian (Piyano)

7 Mart 1983’te Montpellier’de doğan Remi Panossian, piyanoya 1990’da başladı. 1998’de uyum, doğaçlama ve caz tarihi dersleri almak için Montpellier’deki JAM’a katıldı. Stéphane Kochoyan, Steve Coleman, Andy Milne, Christian Lavigne, Anthony Tidd’in derslerine katıldı. … Temmuz 2000’de Viyana’daki Off Jazz Festivali’nde yazar Régine Détembel ile birlikte sahne aldı.

Müzik çalışmalarına devam etmek için Toulouse’a giden Rémi Panossian, Caz ve Doğaçlama Müzik Çalışmaları Diploması ve Müzikoloji Diploması aldı.

2005’ten 2008’e kadar basçı Julien Duthu ile düet çaldı ve Nocturne’de ilk albümü “No end …”, ardından 2008’de Plus Loin Music /Harmonia Mundi’de “Two” başlıklı ikinci albümü çıkardı. İkili, 2008 yılında François Lacharme’nin Montauban’daki Caz Festivali’nde sunduğu “Yeni Yetenekler” ödülünü aldı ve 2009’da, Cultures Franse tarafından yurtdışında sunulan bir program olan Jazz Primeur programından yararlandı.

Remi Panossian, Taipei (Tayvan), Almati (Kazakistan), Bişkek (Kırgızistan), Tel Aviv (İsrail), B flat jazz club (Porto), Jazz in Marciac, Rhino jazz festival, Jazz sur son 31, Jazz à Foix, Jazz à Montauban, le Divan Orange (Montréal/Kanada), la Halle aux Grains (Toulouse), le Sunside, le Duc des Lombards, …, gibi mekanlarda sahne aldı. 

27 Eylül 2019 tarihinde SAMM’s bistro’da sahne aldı.