Will Brahm SAMM’s bistro konserinin ardından Ankara tarihine uzanmak üzere kaledeydi. 

Portland Oregon doğumlu dünyaca ünlü caz gitaristi ve besteci Will Brahm ilk kez Türkiye’ye geldi; Türkiye turnesinin ilk konserini 12 Ekim Cuma akşamı Ankara’da Hotel SAMM bünyesinde yer alan  SAMM’s bistro’da verdi. Tarihi ve sosyal yaşamı ile Ankara’yı merak eden sanatçı, 13 Ekim Cumartesi günü Ankara Kalesine gitti.

SAMM’s bistro konseri çok başarılı geçen; “Ankara Trio” olarak birlikte çaldığı müzisyenler Baran Say (bas) ve Burak Durman (davul) ile sahnede olmaktan mutlu olan; Ankaralı caz dinleyicisinin ilgisinden hoşnut kalan Will Brahm, Ankara’ya kaleden bakmadan kentten ayrılmak istemedi. 

Ankara’ya gelmeden önce kentimizin tarihi hakkında araştırma yapan ve arkadaşı gitarist Sıtkı Sırtanadolu ile birlikte Ulus’a giden Will Brahm; Friglerden, Roma İmparatorluğundan, Selçuklulardan ve Osmanlı İmparatorluğundan; dünyanın en köklü uygarlıklarından izler görmek istedi. Geçmişi MÖ 200’lü yıllardan öncesine dayanan, birçok onarımla günümüze ulaşan Ankara kalesinde dolaşan besteci; sadece Ankara’ya değil, yüzlerce yıl öncesine yolculuk yapmanın büyüsünü yaşadı. Salt Anadolu’nun değil, insanlık tarihinin en eski yerleşim yerlerinden olan Ankara Kalesinde, cazın notalarından geçmişin notalarına uzandı.   

Bir dünya müzik grubu olan Homenaje’yi kuran, 2016’da ilk albümleri La Mariposa y el Mentiroso’yu yayınlayan; Asya, Kanada ve Avrupa’da konserler ve workshoplar gerçekleştiren; New West Guitar Group ile birlikte de konserler veren sanatçıyı hem dinlemekten, hem de ağırlamaktan mutluluk duyduk. Kale gezisi ardından, diğer konserleri için İstanbul’a uğurladık.

İyi ki geldin Will Brahm…