Kurum ve kuruluşların çabası, sanatçıların özverisi, mekanların azmi, sponsorların desteği ile sürdürülen festivaller caz müziğinin ülkemizde giderek daha fazla tanınmasını ve sevilmesini sağlıyor. Festivallerde, dünyanın farklı yerlerinden gelen caz sanatçıları dinleyicileriyle buluşuyor. Caz; konserler, söyleşiler, atölye çalışmaları üzerinden tüm zenginliği ile ekleniyor kentlerin kültürel dokusuna.

Kentler caz ile buluşuyor; cazın ritmi kentlere bulaşıyor…

Uluslararası Ankara Caz Festivali 

1995 yılında ODTÜ Caz Günleri adı ile başlayan serüven, giderek uluslararası caz festivaline dönüştü. Caz Derneğinin düzenlediği Uluslararası Ankara Caz Festivali, başkentin kültür, sanat yaşamında köklü bir yere sahip. Bu yıl “Kadın ve Caz” temasıyla düzenlenen festival kapsamında Ankara’nın farklı mekanlarında birçok konser verildi; atölye çalışmaları, sergiler gerçekleştirildi.

Akbank Caz Festivali

Akbank Sanat’ın “Şehrin caz hali” sloganıyla gerçekleştirdiği festival, İstanbul’da düzenlenen konserlerin yanı sıra “Kampüste Caz Konserleri” ile Türkiye’nin birçok kentine de ulaşıyor. 28. Akbank Caz Festivali, bu yıl 17 -28 Ekim 2018 tarihlerinde gerçekleşecek.

İstanbul Caz Festivali

İKSV, Haziran – Temmuz 2018’de 25. İstanbul Caz Festivalini gerçekleştirdi. Festival kapsamında 50’nin üzerinde konser verildi. Festivalin sponsorluğunu Garanti Bankası yürütüyor.

İzmir Avrupa Caz Festivali

İzmir Avrupa Caz Günleri olarak başlayan ve bu yıl Mart ayında 25. kez düzenlenen festivalde İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın imzası var. Europe Jazz Network üyesi olan festival, eğitim etkinlikleriyle de fark yaratıyor.

Bozcaada Caz Festivali

Bu yıl Temmuz ayı sonunda ikincisi düzenlenen festivalde farklı dönemlerden müzisyenler cazseverlerle buluştu.

Bodrum Caz Festivali

Caz Derneğinin düzenlediği ve bu yıl 1 – 9 Eylül 2018 tarihlerinde yapılan festivalin teması “pop ve caz” oldu.

Alanya Uluslararası Caz Günleri

Alanya Belediyesi tarafından 14. kez düzenlenen caz günlerinin bu yılki tarihleri 21-24 Eylül 2018 olarak belirlendi.