Michael Schiefel (Vokal)

1990’lardan bu yana gerçekleştirdiği solo ve grup çalışmaları ile Almanya’da ve birçok farklı ülkede tanınmaktadır. Invisible Loop (1997), I Don’t Belong (2001) ve Don’t Touch My Animals (2006) albümleri övgüyle karşılanan sanatçı, tüm solo projelerinde kendi özgün virtüöz sesini çeşitli loop makineleri ve farklı elektronik aygıtlarla birleştiren çalışmalar yapmaktadır. Orjinal beste ve şarkı sözleriyle birlikte, insan sesi ve elektronik ortamların bu dinamik karışımı; tutku, neşe ve yabancılaşma gibi duyguları ifade etmek için çarpıcı olanaklar sunmaktadır.

Michael Schiefel, solo çalışmalarının yanı sıra farklı tarzlardaki müzisyenlerle çok çeşitli projelerde de yer almaktadır. İster Jazz Indeed ile funk ve pop, ister Thaerichen’s Tentett ile klasik müzik esintili big band, David Friedman ile modern caz ya da Alman-Bulgar beşlisi Batoru ile Balkan ritmleri; Schiefel hangi türde şarkı söyleserse söylesin çok yönlü sesi ile övgü ile karşılanmaktadır.

2001’de caz vokal profesörü olarak Weimar’daki Franz Liszt Conservatory kadrosunda olan Schiefel, Avrupa’nın birçok ülkesindeki festivallerde sahneye çıkmış, master classlar gerçekleştirmiş; Goethe Institut konuğu olarak pek çok ülkede performanslar sergilemiştir. Ankara’da Kaan Bıyıkoğlu (piyano, org), Matthew Hall (bas) ve Ekin Cengizkan (davul) ile birlikte SAMM’s bistro sahnesinde de konser vermiştir.