Ceyda Köybaşıoğlu (Vokal, Bas)

İstanbul’da doğdu. Müziğe ilgisini küçük yaşlarda piyano ile keşfetti. Ortaokulu FMV Işık Lisesinde okuduktan sonra, akademik müzik eğitimini İstanbul Avni Akyol Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Klasik Gitar Anasanat Dalında tamamladı. Okulun düzenlediği konserlerde yer aldı; Türkiye Güzel Sanatlar Liselerarası yarışmada “klasik gitar”da birincilik kazandı.

2002’de Bilgi Üniversitesi Caz Bas Gitar Performans Bölümüne tam burslu girdi. Üniversitede İmer Demirer, Selen Gülün, Raci Pişmişoğlu, Kürşat And, Donovan Mixon, Cengiz Baysal ve Ricky Ford ile çalıştı. Üniversite şenliklerinde, festivallerde, çeşitli mekanlarda konserlerde yer aldı. Keisa Brown ile tanıştı ve geri vokal olarak çalıştı.

Bilgi Üniversitesinde Caz Bas Gitar eğitimini 2007’de tamamladıktan sonra profesyonel sahne çalışmalarına popüler müzik piyasasında vokalist olarak devam etti; Işın Karaca, Hadise, Yol Project ile çalıştı. Afyon, Ankara, İzmir Caz Festivallerinde yer aldı. Jingle çalışmaları yaptı; Başka Dilde Aşk filminde Smile adlı parçayı seslendirdi. 2010-14 yılları arasında Aşkın Arsunan ile çalıştı. 2012 Nardis Genç Caz Vokal Yarışmasında 1. seçildi ve Litvanya’da düzenlenen Uluslararası Caz Vokalist yarışmasında Türkiye’yi temsil ederek 2. oldu. Selen Gülün ile Kadınlar Matinesi projesiyle albüm kaydetti ve ekibin sahne çalışmalarında yer aldı. Kendi şarkılarını da yazan Ceyda Köybaşıoğlu R&B, soul, funk ve caz yorumuyla konserlerine devam ediyor.