Aydın Kahya (Vokal)

Ankara’da doğdu; ilkokuldan sonra Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümüne girdi. 2 yıl sonra Trombon Bölümüne geçip 2 kere sınıf atlayarak üstün başarı ile mezun oldu. Okul yıllarında caza ilgi duydu; Prof. İlhan Baran ile caz kompozisyon, Keisha Brown ile caz motown vokal teknikleri çalıştı.

Trombon ve vokal alanlarında caza gönül vermiş müzisyen ve akademisyen Aydın Kahya yerli-yabancı caz müzisyenleri ile performanslar, konser ve stüdyo kayıtları projelerinde yer aldı. Film karakterlerine dublaj vokal olarak Türkçe hayat verdi.

1999‘da ünlü caz gitaristi Önder Focan ile “Vocalists” adlı ilk Türkçe caz albümü; 2007‘de Tony Jones ile “İstanbul Party” adlı R&B albümü; Atilla Şereftuğ ve Çek Filarmoni Orkestrasıyla ile “Aventia Crooners” adlı senfonik caz albümü kaydetti.

Yurt içinde ve dışında önde gelen senfoni ve big band orkestralarıyla festivallere katılan; trombon ve caz vokal sanatçısı olarak radyo emisyon kayıtları, devlet konserleri ve özel konserler gerçekleştiren; “Cazseverler için Ankara’da bir vaha!” olarak nitelendirilen Aydın Kahya, halen Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Caz Anasanat Dalında Öğretim Görevlisi olarak genç müzisyenlerin eğitimlerine de katkıda bulunmaktadır.