Akbank Caz Festivali, Hacettepe Üniversitesinde Jehan Barbur konseriyle final yapıyor.

Akbank Caz Festivalinin Kampüste Caz konserleri 20 Kasım’dan bu yana Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde devam ediyordu ve son durak Ankara, Hacettepe Üniversitesi oldu.

1991 yılından bu yana caz müziği tutkunlarının ilgiyle takip ettiği çok sayıda etkinliğe imza atan Akbank Caz Festivali, 2006’dan itibaren Kampüste Caz konserlerine başlamıştı. Kampüste caz konserleri, Türkiye’nin birçok kentinde olduğu gibi, Ankara’daki üniversitelilerin de sabırsızlıkla beklediği bir etkinlik. Caz müzisyenleri ile gençleri biraraya getiren bu projeye Ankara’dan verilen destek, caz müziği adına mutluluk verici.    

Jehan Barbur Hacettepe’de

Türkiye’nin en başarılı şarkıcı ve söz yazarlarından Jehan Barbur 1 Aralık Cuma akşamı Hacettepe Üniversitesinde. Konser, Hacettepe’nin Sıhhiye kampüsündeki Kültür Merkezi M Salonunda saat 18:00‘de başlayacak. Kampüste Caz konserler dizisindeki son nokta Jehan Barbur konseri ile verilecek; müzik yaşamının yanı sıra edebiyat alanında da çalışmaları olan Jehan Barbur’a Berkant Çelen (elektrik&akustik gitar), Murat Çopur (bas), Evrim Tüzün (klavye) ve Onur Başkurt (davul) eşlik edecek. 

Jehan Barbur

Şarkıcı, şarkı sözü yazarı ve şair Jehan Barbur 18 yaşına kadar yaşadığı İskenderun’dan ayrılıp üniversite öğrenimi için 1998‘de Ankara’ya geldi. Bilkent Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi. İstanbul’a taşındığı ilk yıllarda farklı gruplarda vokalist olarak yer aldı. Beş albüm dolusu şarkı yazdı. İlk albümü Uyan’ı 2009’da çıkardı. Ardından Hayat, Sarı, Sizler Hiç Yokken adlı albümleri geldi. Son albümü Evim Neresi 2017‘de çıktı. Tüm albümlerinin prodüktörlüğünü üstlendi. Şarkıları ve sözleri sinema filmleri, sahne eserleri ve dizilerde kullanıldı; bu dallarda ödüller aldı. İlk kitabı Çatıdaki Çimenler ‘Sen’e Yazılar 2013’te, öykü derlemesi Baba Öyküler 2016’da yayımlandı. Bir yıl süresince Kültür Mafyası’nda öykü ve şiirleri yayımlandı, halen OT dergi için yazıyor. Ve şimdi yine Ankara’da…