Yahya Dai (Sax)

Ankara’da doğdu. Soprano blok flüt ile başlayan müzik hayatına alto saksofon ve ilerleyen yıllarda tenor saksofon, soprano saksofon, bariton saksofon, yan flüt ve EWI (elektrik nefesli enstrümanı) ile devam etti. Ankara’da uzun bir dönem Tuna Ötenel ile birlikte çalıştı. Bir yıl Bilkent Üniversitesi bünyesinde açılan Caz Müziği Bölümünün öğrencisi oldu.

Ali Perret’in kurduğu Acid Trippin ile birçok çalışmaya katıldı. Bir dönem Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrasında görev aldı. Ankara DOB bünyesinde gerçekleştirilen etkinliklerde yer aldı. CSO’nun 1994 tarihli konserine konuk sanatçı olarak katıldı. Yurtiçinde ve yurtdışında projelerde yer aldı; festivallerde, caz kulüplerinde performanslara katıldı. 2000 yılında ABD’de Mike McMullen ile çalıştı. Sacramento ve San Francisco’da jam sessionlar yaptı; UC Davis’de düzenlenen World Music Fest’te yer aldı.

Birçok müzisyen ve topluluk ile projelere , festivallere, etkinliklere katılılan; pek çok albümde yer alan, müzikal çalışmaları gerçekleştiren Yahya Dai, kuruluşundan bugüne Asiaminor ile çalışmalarına devam ediyor.